0165 534 615

Bier Zoveel meer dan gewoon pils

Natuurlijk gebrouwen

Bier bestaat voor een groot deel uit natuurlijke ingrediënten. Een mooi natuurproduct dat al vele duizenden jaren geleden is ontstaan. Na water en thee staat bier bovenaan de lijst van meest populaire dranken, en dat begrijpen wij. Als oudste alcoholische drank ter wereld komt het nog altijd goed tot zijn recht. Tot onze vreugde wordt het eeuwenoude vakmanschap tegenwoordig gecombineerd met nieuwe technieken en opgedane kennis. Met als resultaat: ontelbaar veel diversiteit aan bieren. En daarvan hebben wij de beste exemplaren voor je uitgezocht.

Ontdek bier

Helder en licht Pils

Niets is zo verfrissend als een pils. Een licht bier met een goudgele kleur. Lichtbitter van smaak en een kenmerkende, witte schuimkraag. Pilsener bier dankt zijn naam aan zijn afkomst. Het eerste pils werd gebrouwen in het Tsjechische plaatsje Plzen. Het is en blijft het meest geschonken en gedronken bier in Nederland. Met een alcoholpercentage van ongeveer 5% is het een toegankelijke dorstlesser. Een pilsbier wordt geschonken in een fluitje of vaasje, waarna deze wordt afgeschuimd. De hoppige en bittere smaak maakt een mooie combinatie met zowel hartige als zoete gerechten.
Ontdek meer over Pils

Speciaal gebrouwen Speciaalbier

Speciaalbier is de passende verzamelnaam voor verschillende bovengistende bieren. Je kunt oneindig variëren in smaak en combinaties. Brouwerijen hebben allemaal hun eigen receptuur en werkwijze, hieruit ontstaan steeds weer unieke speciaalbieren. Frisse, zoete, bittere, soepele en krachtige biersoorten. De grote variëteit geeft mogelijkheden voor ieder seizoen, gerecht of bijzonder moment dat om een heerlijk bier vraagt.
Ontdek meer over Speciaalbier

Een allemansvriend Witbier

De bierliefhebber denkt bij een witbier aan een zwoele zomeravond. Dit bier is populair op het terras. Witbier is toegankelijk omdat het niet zo bitter smaakt. Een vleugje citrusschil geeft het zijn frisse smaak en dankzij de kruiden krijgt het veel karakter. Het ongefilterde bier is troebel, wat bijdraagt aan het aantrekkelijke uiterlijk. Gedronken uit een stevig glas, koud en altijd in één keer ingeschonken. Genieten in combinatie met een licht gerecht zoals witvis of zomerse tapas.
Ontdek meer over Witbier

Soepel en subtiel Blond bier

Een blond bier dankt zijn naam aan de goudgele kleur. Een heerlijke dorstlesser die het ook goed doet als aperitief. De blonde schone wint nog altijd publiek, ook dankzij de verschillende variaties die vanuit het blond bier zijn gekomen. Niet zo hoog in bitterheid, wel groot in karakter. Een gemiddeld alcoholpercentage, zoet en fruitig van smaak. Een blond bier hoort thuis in een tulpglas, afschuimen is zeker niet nodig. Combineer het bier met een hartig kaasje of borrelplank.
Ontdek meer over Blond bier

Vol van smaak IPA

De India Pale Ale, beter bekend als de IPA. Onmisbaar op iedere bierkaart en één van de meest gedronken speciaalbieren ter wereld. Het bier bevat meer hop dan andere speciaalbieren, daardoor krijgt het zijn bittere smaak. Deze bitterheid wordt in balans gebracht met fruittonen die net zo kenmerkend zijn voor de IPA. Het alcoholpercentage ligt iets hoger dan bij een gemiddeld bier, namelijk tussen de 5% en 7,5%. De hoppige, bittere smaak past goed bij complexe gerechten zoals een curry of blauwe kaas.
Ontdek meer over IPA

Friszuur met fruit Fruitbier

Een fruitbier is een bier waarbij fruit wordt toegevoegd. Dit gebeurt pas aan het einde van het brouwproces, zodat het mee kan gisten. Tegenwoordig voegen de meeste brouwerijen voornamelijk fruitsap toe, en vaak nog extra zoetstoffen. Een bekend voorbeeld van een fruitbier is de kriekenlambiek, beter bekend als Kriek. De kleur en smaak van fruitbieren is afhankelijk van het soort fruit dat aan het bier wordt toegevoegd, en natuurlijk speelt de basisbier hier ook een rol in. De friszure, fruitige smaak gaat goed samen met een zomerse salade of zachte kaas.
Ontdek meer over Fruitbier

Uitzonderlijk assortiment Speciaal en lokaal bier

Naast de diverse speciaalbieren hebben we ook met grote regelmaat lokale bieren beschikbaar in onze slijterij. We beschikken over een zeer uitgebreid assortiment aan flesjes en blikjes. In onze koeling staan genoeg bieren koud om direct van te kunnen genieten. We verkopen per stuk, krat of tray. Wat je vraag ook is, bij ons is het geen enkel probleem. Onze cadeau corner biedt genoeg mogelijkheden voor een bijzonder biercadeau, natuurlijk stellen we ook graag een pakket voor je samen.

Bent u 18 jaar of ouder?